Skoči na glavno vsebino

DIDAKTIČNA DONACIJA LIKOVNIH DEL SLIKARJA KLAVDIJA TUTTE

Na naši gimnaziji smo odprli stalno izobraževalno razstavo likovnih del magistra likovnih umetnosti Klavdija Tutte. Didaktična donacija slikarja Klavdija Tutte je za našo šolo lepa pridobitev, saj bodo dijaki ob njej prepoznavali raznovrstne motive, tehnike in umetniški razvoj slikarja, ob tem pa bodo tudi v stalnem stiku s sodobno umetnostjo.

 

Donacija je nadaljevanje slikarjevega pedagoškega dela z našimi dijaki, ki je potekalo od leta 2015 dalje. Zbirka del, ki bo stalno razstavljena v prostorih naše šole, obsega: pet slik, pet risb, skulptosliko, leseni objekt in posebno pesniško številko glasila, ki jo je avtor v celoti opremil.

 

Dogodek je popestril kulturni program, v katerem je nastopil Andrej Rozman Roza s svojo Urško v sodobni predelavi Prešernovega Povodnega moža in dijaki naše gimnazije. Razstavo je odprl župan MO Kranj, Boštjan Trilar. G. Marjan Prevodnik, pedagoški svetovalec za likovno umetnost na Zavodu RS za šolstvo, pa je spregovoril o pomenu širjenja likovne kulture med mladimi in o vlogi likovno-vizualne umetnosti v srednjih šolah in življenju nasploh. O delu Klavdija Tutte je spregovorila tudi mag. Irena Šterman, poznavalka njegove umetnosti.

 

Prav posebno pa nam je bilo v čast, da nas je z obiskom počastil minister za kulturo, g. Anton Peršak, ki nam je namenil nekaj besed o pomenu umetnosti za sodobnega človeka.

 

Prireditev so naši dijaki zaključili z recitacijo 7. kitice Prešernove Zdravljice v šestih jezikih.

Ogled seznama objav